Kurkumás Lazac


Címkék: , , , , 0 megjegyzés


0.5 kg lazac filé
1 db ujjhegynyi pucolt gyömbér
1 kis fej vöröshagyma
2 db citrom
őrölt kurkuma






A lazacot kb 1 cm vastag szeletekre vágod, majd rétegesen egy tálba fekteted. Egy kisebb bögrébe beleöntöd az egyik citrom kifacsart levét, bele reszeled a gyömbért, és hozzá adsz kb. 1 teáskanál sót.
A minden lazac-réteg közé felkarikázott hagymát és néhány karika citromot teszel, majd miután kész a "torony", az egészet meglocsolod a citromosgyömbéressós-lével és megszórod a kurkumával (jó alaposan, de azért ésszel ;) ). Letakarod a tálat alufóliával, beteszed a hűtőbe és 2-3 órára állni hagyod (én este 10 körül csináltam meg és reggel 5.30 körül kezdtem el kisütni, így elég jól megszívta magát a hal).

Ezután fogsz egy serpenyőt, jól felmelegíted, majd felolvasztasz benne egy evőkanálnyi margarint.
Miután felolvadt, jöhetnek bele a lazac-szeletek. Figyelj rá, hogy jó alaposan megpirítsd mind2 oldalt (gyakori forgatással), és hogy a vaj észrevétlenül pattog ki a serpenyőből (a sütés végére minden szép sárga lesz körülötte)!

Miután az összes halat megsütötted, halászd ki a hagymakarikákat a pácból és süsd meg azokat is, majd mehetnek a halrakás tetejére, a citromkarikákkal együtt!
Ha nem karikáztad fel az összes citromot, akkor a maradék levével érdemes még meglocsolni az egészet!


Köretként yasmin-rizst, italnak pedig egy jó Rosé-t ajánlok hozzá!

0 Response to "Kurkumás Lazac"

Megjegyzés küldése

Designed by TheBookish Themes
Converted into Blogger Templates by Theme Craft